Palm

Palm

PALM is sinds de oprichting al een pionier in speciaalbier. Wanneer we het over PALM hebben, dan denken we al snel aan zwaar Amber bier met een stoffig imago, dat alleen nog door oude mannen in bruine cafés wordt gedronken. Dit is zorgelijk en het zeer bekende bier (90%!) had uiteindelijk niet meer de reputatie die het merk verdient. Tijd dus om PALM eens flink onder handen te nemen!

Bezoek website
Problem to solve:

Identiteit laten aansluiten bij nieuwe generatie

Client:

Swinkels Family Brewers

Jaar:

2021/2022

Conceptfase

Binnen Swinkels Family Brewers was er nog geen enkel merk dat zich specifiek richtte de nieuwe generatie, terwijl zij de biermarkt juist gaan ontdekken. Vroeger was Palm juist een opstap naar speciaalbier. Ze besloten op die traditie terug te willen grijpen maar dan met een moderne twist. Met de focus op speels en verfrissend en gedurfde ingrediënten in plaats van traditioneel en ambachtelijk.

Met die missie werden we 2,5 jaar geleden door global marketing manager Coen gebriefd om een nieuw blik- en fles design vorm te geven. Daarbij werden we uitgedaagd om alles wat we denken te kennen over bier los te laten en zoveel mogelijk design voorstellen te doen met een nieuw perspectief op het traditioneel gebrouwen bier. De nieuwe pay-off en het basisbeginsel voor PALM is dan ook ‘Born to twist tradition’. Hierbij hebben we gewerkt volgens het design thinking principe.

De voorstellen zijn stuk voor stuk aan diverse doelgroepen zijn voorgelegd; waaronder Klassieke PALM drinkers, speciaal bierdrinkers en centennials. Met deze insights konden wij weer verder en na veel twisting en turning zijn we tot finale designs gekomen die écht die echt een twist geven aan de traditie en die een ambassadeur zijn van de verfrissende nieuwe smaken!

De hoorn is speelse verwijzing naar brouwerij ‘de Hoorn’ in Steenhuffel, waar Palm al sinds het ontstaan wordt gebrouwen. De “A” van Palm is letterlijk op zijn kop gezet.

Twisting Tradition

Maar…wat is Twisting Tradition eigenlijk? Dit wordt duidelijk in de volgende film (Starring Max).

De traditionele  PALM verdwijnt gelukkig niet, maar PALM krijgt er een aantal nieuwe heroes bij:

In the picture

Twisting Tradition moet écht binnenkomen, zowel bij de consument, de retail als bij de horeca eigenaren. Zij moeten écht het gevoel krijgen dat het nieuwe PALM he-le-maal een andere richting in is geslagen ten opzichte van de klassieke tegenhanger.

Het merk is niet geherpositioneerd in één stijl. Daarom hebben we meerdere animatoren een animatie-serie laten maken van de nieuwe biersmaken. De één nog gekker dan de ander. Een leuk voorbeeld  hiervan is het traditionele Delftse tegeltje waarbij onze figurant volledig van het verleden naar het nu transformeert.

Sales Video

Om de horeca kennis te laten maken met het nieuwe PALM en ter ondersteuning van Trade Swinkels hebben we een aparte brand movie gemaakt. De video heeft als doel de nieuwe PALM smaken te introduceren en de voordelen van samenwerken met het nieuwe Palm te laten zien op een Twisted manier.

Love it? Share it!