Food&i

Wat is er mooier dan werken voor een bedrijf met een duurzame missie, lef en eindeloos veel energie? De vraag was duidelijk; ontwikkel met de bestaande merkbouwstenen een sterk merk. Food&i wist wie zij zijn, maar die identiteit vatten in concrete teksten en beelden was eerder niet gelukt.

Wij zijn op zoek gegaan vaan de essentie van Food&i en hebben deze in een ijzersterk brandmanifest weten te vatten.

Want Food&i = You&Me = Pure&Local = People&The planet = #JOINTHEFOODREVOLUTION

Bezoek website
Problem to solve:

Merkbouwen
Narrowcasting
Communicatie

Client:

Food&i

Jaar:

2022

Brandmanifest

Het brandmanifest is de kapstok voor alle communicatie-uitingen voor Food&i en omdat er nog nooit een stille revolutie is geweest hebben wij een belangrijke bouwsteen toegevoegd. Daarover hieronder meer.

Download Brandmanifest

Brandbuilding

Om de Foodrevolutie van Food&i meer kracht bij te zetten hebben we de opvallende ‘negatieve ruimte’ uit de O van Food&i geïsoleerd om te gebruiken als Callout Box waarin we werken met leuke groteske quotes die betrekking hebben op gezondheid, gemak en duurzaamheid. Hiermee maken we iedereen die in contact komt met Food&i op een actieve manier bekend met de missie van Food&i.

Food&i heeft al een set te gekke merkbouwstenen (yes, daar zijn ze!) zoals een selectie hoofdkleuren (grijs, geel, oranje en rood) die perfect bij een revolutie passen, twee eigenwijze, stoere illustraties (die wij op korte termijn gaan uitbreiden) en een bold lettertype. Door hier ook de Callout Box en de de CTA #JOINTHEFOODREVOLUTION aan toe voegen hebben we een toolkit gecreëerd die perfect is om mee van de daken te schreeuwen!

We hebben een manier gevonden om van deze bestaande en nieuwe designelementen een homogeen geheel te maken en dit te verwerken tot een pakket basisstramienen voor de uitingen van Food&i. Denk hierbij aan posters, flyers, tenders en narrowcasting waarmee de communicatie afdeling van Food&i zelf uit de voeten kan.

Brandmovie

Geen sterk met kan zonder brandmovie. In samenwerking met NEWUPdesign heeft Alterego een brandmovie en wervingsvideo ontwikkeld voor Food&i. Hierin wordt het brandmanifest in geuren en kleuren in beeld gebracht door middel van een creatieve en een spannende storyline. De hele merkmissie wordt op tafel gelegd en is er voldoende ruimte om hun lokale productleveranciers een podium te bieden. Uiteraard is de hele video aangekleed met de merkbouwstenen waardoor alle middelen perfect bij elkaar aansluiten.

Share this project