Alter ego:

[Latin: other self]

A close and trusted friend who seems almost a part of yourself

Uw nieuwe merkidentiteit

Alterego is sinds 2002 actief als specialist in brand identity en brand activation. Op basis van creatieve merkstrategie gaan we samen met u op zoek naar de kern van uw bedrijf of product. Vanuit dit fundament creëren we een nieuwe merkidentiteit in woord en beeld. Van logo ontwerp tot een compleet verpakkingsdesign en van creatieve concepten tot online marketing. Sinds onze oprichting zijn wij het alter ego geweest van vele merken. Van Aldi tot Zorro.

We activeren merken door ze in beweging te brengen. Door creatieve marketing communicatie en strategie te combineren met exceptionele grafische vormgeving maken we het verschil. In het schap en in het hoofd en het hart van de consument. We gaan voor het beste resultaat.

Werken bij Alterego?
Bekijk onze vacatures.

Mogen wij ons even voorstellen?
Bekijk onze video.

Good art inspires,
good design motivates

– Rumi

De 3 onmisbare pijlers voor ieder merk volgens Alterego

Brand strategy

Brand design is niet alleen het bedenken van een logo of merk, het gaat vooral om het gevoel dat mensen er bij krijgen. Wij begrijpen deze beleving en betrokkenheid als geen ander. Wij bouwen daarom merken met een hart. Dat is onze strategie. Door inlevingsvermogen, passie voor design en inzicht in de veranderlijke samenleving te combineren, ontwerpen we merken met een unieke persoonlijkheid.

Brand presence

Verpakkingsdesign gaat niet over schoonheid of kunst in het schap. Het gaat over het creëren van een visueel aantrekkelijk onderscheid tussen uw product en dat van uw concurrenten. Over het creëren van een herkenbaar merkbeeld in het schap waar mensen intuïtief voor kiezen. Ons team beheerst de kunst van opvallend en overtuigend verpakkingsontwerp als geen ander en zorgt voor de perfecte mix tussen merkbeleving en sterk gepositioneerd design. Zo grijpt niemand mis.

Brand activation

Mensen bepalen zelf waar ze bij willen horen en welke merken ze waarderen. Daarom is het van groot belang om niet langer merken te creëren die voor een bepaalde groep bedoeld zijn, maar om merken te creëren met een eigen identiteit. Merken die nét even een andere belevenis bieden dan de rest, zodat er een merkgevoel ontstaat dat consumenten willen delen met anderen.

Ons team

Yuri Pieplenbosch

Brand Consultant (owner)

Simone de Jong

Managing Director

Tibby van der Plas

Sales Director

Max van den Berg

Art Director

Michelle Molenaar

Creative Designer

Perry Jansen

Creative Designer

Partners

Caroline Verschelden

Online strategist & accountmanager

Colette Klautz

PR manager

Chris Langstraat

User Experience Designer

Lennard Blok

Video Editor

Jan Garnaat

Finance

Alterego is partner van de internationale bureaucombinatie GS&CO.

Awards

een bekroning op ons werk

In ons streven naar de hoogste kwaliteit wordt Alterego regelmatig beloond met een nominatie of award. Of dat nu is voor een succesvolle campagne, een uniek verpakkingsontwerp, onze bijdrage aan een bijzonder product of omdat we ons inzetten voor een ‘good cause’.

Genomineerd in de categorie | Food & Beverage
Campagne | ‘Sayah spekkoeklikeur’
Client | Sayah Drinks

Met het verpakkingsontwerp voor SAYAH Spekkoeklikeur heeft Alterego de award gewonnen voor de de Best Package Design Awards 2021 van Design Rush in de categorie Food & Beverage. De fles heeft een luxe uitstraling met diverse Indonesische stijlelementen, zoals de wajangpop en de batik-print.

Genomineerd in de categorie | Drankverpakkingen alcoholisch
Campagne | ‘Sayah spekkoeklikeur’
Client | Sayah Drinks

Met het verpakkingsontwerp voor SAYAH Spekkoeklikeur is Alterego genomineerd voor de NL Packaging Awards 2018 in de categorie alcoholische drankverpakkingen. De fles heeft een luxe uitstraling met diverse Indonesische stijlelementen, zoals de wajangpop en de batik-print.

Winnaar categorie | zoet broodbeleg
Campagne | ‘Kiekeboe vruchtenhagelhuisjes’
Client | Bee & Cee Foods

De Kiekeboe Vruchtenhagelhuisjes van Bee&Cee Foods zijn verkozen tot het Beste Product van het Jaar 2015-2016. In de categorie ‘zoet broodbeleg’ scoorde deze vrolijke huisjes het beste tijdens het Nederlands consumentenonderzoek, georganiseerd door Q&A en Consumer Contest Company. Alterego verzorgde de volledige branding en packaging designs.

Winnaar categorie |niet-wijnimporteurs
Campagne |‘In welke wijnmood ben jij?’
Client |
France Agrimer

Met de campagne ‘In welke wijnmood ben jij?’ won Alterego een Productschap Wijn Marketing Award, die werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse symposium Wijn & Marketing. De Productschap Wijn Marketing Awards waren een jaarlijkse bekroning voor de beste marketinginspanningen in de Nederlandse wijnbranche. De inzendingen voor deze bekroning voor de beste marketinginspanningen in de Nederlandse wijnbrache, zijn beoordeeld door een onafhankelijke vakjury.

De wijnmoods campagne koppelde Franse wijnen aan bepaalde gemoedstoestanden. Op de website kon men zelf een wijn-moodbord samenstellen. Tevens werd het concept uitgerold in print en tijdens smaakmakende evenementen zoals Venuez in Rotterdam, een Silent Disco tijdens de Margriet Winter Fair en een heuse Mood Party bij Woodstock69 op het Bloemendaalse strand. Weg met de keuze stress op het schap en luister naar je eigen gevoel. Franse wijnen zijn net zo veelzijdig als jijzelf!

Genomineerd in de categorie |niet-wijnimporteurs
Campagne |Reflowering van J.P. Chenet in Nederland
Client |
Les Grands Chais de France

Deel deze pagina