Wireframe

Een camper bouwen zonder bouwtekening kost tijd, veel extra tijd kan ik je vertellen. Na iedere stap die ik afrond moet ik nadenken; wat is de volgende stap en hoe ga ik dat doen? Zeker vaker dan eens heb ik iets af moeten breken wat ik al had opgebouwd omdat ik wel had nagedacht over de volgende stap, maar niet goed genoeg.. Een bouwtekening geeft richting, bespaart tijd en kosten. Dat weet ik nu.

Wat dit met jouw website te maken heeft? Een wireframe is de bouwtekening van jouw website en om tijd en geld te besparen adviseer ik jou om niet zo eigenwijs te zijn als ik.

In een wireframe leg je de structuur van jouw website vast. Je bepaalt de kaders waarbinnen je gaat werken. Je denkt na over de functionaliteiten, de indeling en de klantreis zonder de inhoud exact te bepalen. Je bepaalt waar je jouw logo laat zien, waar de zoekbalk te vinden is, waar afbeeldingen geplaatst worden ten opzichte van tekst, waar je jouw contactgegevens deelt en waar jouw knoppen/call-to-actions te vinden zijn.

Een wireframe laat zien hoe de bezoeker over jouw website kan reizen. Jouw (toekomstige) website bestaat uit verschillende pagina’s, een pagina uit verschillende onderdelen en in deze onderdelen staan weer diverse doorklik mogelijkheden. Door goed na te denken over waar dit geplaatst gaat worden (de UX), optimaliseer je de beleving (de UI) van de bezoeker.

Op basis van jouw wensen, eisen en doelstellingen ontwikkelen we voor jou een wireframe. Zonder doelstellingen is het maken van een website en dus een wireframe zinloos. Dat wireframe kan er bijvoorbeeld uit zien als onderstaand voorbeeld. Het is altijd grijs en saai, voor structuur en functionaliteiten heb je tenslotte niets esthetisch nodig. Zodra jouw wireframe staat, kunnen we aan de slag met het design om vervolgens de website te bouwen.

Samengevat

  • Een wireframe bouw je zodra jouw doelstelling helder zijn
  • Een wireframe zorgt voor kaders waarbinnen je kunt werken
  • Een wireframe onthult de structuur van jouw website
  • Een wireframe dwingt je om vooraf na te denken over benodigde functionaliteiten
  • Een wireframe helpt bij een optimale klantbeleving
  • Een wireframe bespaart tijd en geld
  • Wees niet zo eigenwijs als Simone met haar camper

Dus voordat we jouw website gaan bouwen, maken we een wireframe. Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Geschreven door Simone de Jong

Deel deze blog op social
Contact