Wild Pig Wines

Achter de wijnen van Wild Pig gaan verhalen schuil waarvan niet iedereen het bestaan afwist. Totdat Alterego aan de slag ging voor dit wijnlabel uit de Zuid-Franse Languedoc, geproduceerd door wijnhuis Gabriel Meffre. Middels storytelling op Social media en een actieve persbenadering valt er steeds meer te ontdekken over deze wijnen.

Alterego werkt al ruim 8 jaar samen met Gabriel Meffre, waarin wij de laatste jaren actief hebben meegeholpen in de verschuiving naar online (o.a. door Covid-19) en hiervoor social media campagnes zijn gaan draaien.

Behind the scenes

Voor de social media strategie van 2021 zijn wij in gaan spelen op het thema “wild”. Het vertellen van wilde verhalen, “wild” recepten, wilde momenten etc. Op deze manier werd de lifestyle rondom het merk Wild Pig meer geladen. Het gaat immers om meer dan alleen de wijn, maar ook waar staat deze wijn voor en hoe kan je deze lekker combineren en niet onbelangrijk, wanneer is deze in de Bonus.

Het verhaal van Greta

Hoe het allemaal begon…

Ontdek het verhaal achter het wereldwijde succes van de Wild Pig wijnen sinds 1997, wie Greta is en hoe ze onze wijnmaker Véronique ontmoette.

Greta ontmoet haar Veluwse vrienden (2014)

Persdag op de Veluwe met Wildkookworkshop bij De Echoput

Wildplukken (2015)

Tijdens de jaarlijkse persdag gingen we wildplukken met Edwin Florès. Via een Facebook winactie konden consumenten een Wildpluk workshop winnen.

No Food Waste (2016)

Wild Pig gaat de strijd tegen voedselverspilling aan. Onder leiding van Puck Kerkhoven werd er bij de wijnen gekookt met kliekjes bij De Wereld van Smaak.

Bring your own wine (2017)

Samen met ShareDnD zette Wild Pig het ‘Bring your own wine’ op de kaart bij Nederlandse huiskamerrestaurants.

Vriendinnertjes (2018)

Niets is leuker dan gezellig met vriendinnen genieten van lekker eten en een goed glas wijn. Wild Pig Wines introduceerde de ‘vriendinnertjes’ bij ShareDnD en nodigde bloggers uit voor #girlstalk via Smulweb.