Sawa

Onderscheidend maar toch familiair

Voor Aldi Nederland ontwikkelde Alterego een serie rijstproducten onder het label SAWA, met als doel het product nog beter tot zijn recht te laten komen. Met meer dan 10 verschillende producten, ging Alterego de uitdaging aan, om de serie zowel onderscheidend als familiair te maken.

Creatief proces

Waar voorheen de verpakking een ietwat klassieke look had, kreeg Alterego nu de kans om haar creativiteit te gebruiken en de verpakking in een modern jasje te steken. Niet alleen werd de verpakking onder handen genomen, ook was het logo aan vernieuwing toe. Door het organiseren van brainstormsessies en onderzoek te doen naar de consument en de markt, kreeg Alterego een heldere visie over het creëren van een product met het ‘stopping power’-effect.

 “Wist je dat… wilde rijst uit bijvoorbeeld Hongarije komt?”

Value for money

Oosterse elementen, herkenbare kleuren en smaakvolle productfotografie maakt de verpakking moderner en aantrekkelijk voor de consument. Door slim gebruik te maken van bepaalde typografie, claims en ‘Wist je datjes..’, gaat dit Fancy label de strijd aan met A-merken.