Oxious

Als we een project mogen noemen bij Alterego waarvan ons bloed sneller gaat stromen dan is het wel de verfilming van het merkverhaal van Oxious. Oxious productions, producent van hoogwaardig textiel, heeft duurzaamheid letterlijk in haar missie verweven. Een missie waaraan Alterego heeft mogen meewerken. Lees hierbij welke rol Alterego heeft gespeeld tijdens de groei van dit spraakmakende bedrijf.

Niet alleen de prachtige Hamman towels van Oxious verdienen aandacht. Vooral het verhaal achter de towels is onuitwisbaar sterk. Het bedrijf produceert Hamman towels met als doel impact te maken. Hun missie is om een maatschappelijk en ecologisch doel te dienen en daarin een beweging op gang te brengen.

“We are conscious in every fibre of our being”

Hoe?

Bij iedere stap in het productieproces denkt Oxious na over haar ecologische voetafdruk en hoe de impact op het milieu zoveel mogelijk te verkleinen. De towels worden handgemaakt met gerecycled katoen en garen en op een waterbesparende wijze vervaardigd.

Vanuit de productielocaties in Turkije worden banen gecreëerd voor vrouwen die in de omliggende dorpen wonen. Het bedrijf verstrekt goede werkomstandigheden, goede lonen, een pensioen en sociale zekerheid. Daarnaast bieden zij een sociale omgeving waarin de Turkse vrouwen zichzelf persoonlijk kunnen ontwikkelen en waarin zelfstandigheid wordt gestimuleerd. “Laten we gelijke kansen creëren voor iedereen” is het motto.

Dit ijzersterke verhaal kon rekenen op steeds meer belangstelling wat leidde tot een grote groei in omzet en aanwas van nieuwe klanten. De twee eigenaressen Esther Smit en Loes Stapper-Karakaya werden gedwongen om hun krachten te verdelen en vroegen Alterego hen daarbij te helpen.

We kregen de vraag om de missie en de corporate story van het bedrijf te dupliceren, zodat het persoonlijke verhaal van de oprichters voortaan digitaal kon worden verspreid.

                                                                                                                                            

Alterego stelde voor een brand movie voor hen te produceren. De film werd  hét instrument voor Oxious om zich onderscheidend te positioneren. Enkele maanden later rolde er een prachtige mini docu en brand movie van de band.

In de mini docu lieten we strandkunstenaar Tim Hoekstra aan het woord die net als Oxious wil laten zien dat we als mens een sterke verbinding hebben met de natuur. De brand movie vertelt op welke wijze Oxious bijdraagt aan een betere wereld.

Voor lancering van de brand movie besloten Esther en Loes de film in bekende kring te delen. Dit maakte veel emoties los in positieve zin.

Dezelfde reacties ontvingen Esther en Loes ook van hun zakelijke relaties. Na diverse mailings waarin de film werd gedeeld, steeg het aantal nieuwe aanvragen.

Inmiddels maakt Oxious Productions  deel uit van de ranglijst van hoogst genoteerde B-Corp gecertificeerde bedrijven ter wereld. Op basis van de B Impact assessment behaald OXIOUS BV een overall score van 173,0. De mediane score voor gewone bedrijven die de beoordeling voltooien, is momenteel 50,9.

Alterego is trots hieraan een bijdrage te hebben mogen leveren.