8.6 Intense by Nature

De wolf is weer terug in Nederland en is inmiddels ook gespot bij Alterego! Eind 2019 stond 8.6 – het ruigste bier van de Swinkels Family Brewers – voor onze deur, op zoek naar iemand om mee de buurt onveilig te maken. Op zoek naar glorie en faam als ‘leader of the pack’ in bierland.

Om dit te bereiken heeft 8.6 zichzelf heruitgevonden en is all the way gegaan met een vernieuwde brand identity die versterkt wordt met de alles omvattende pay-off ‘Intense By Nature’. Aan Alterego om het nieuwe beeldmerk en de nieuwe blikken designs tot leven te brengen en naar een nieuw niveau te tillen in de heftigste video die zij ooit heeft gemaakt!

“Op zoek naar glorie en faam als ‘leader of the pack’ in bierland”

Lifestyle & productfotografie

Bij ‘leader of the pack’ worden hoort ook flink wat uiterlijk vertoon en daar is flink op uitgepakt. Gewapend met de nieuwste 8.6 apparel betraden we, met gevaar voor eigen leven, het hol van de wolf in het o-zo pittoreske Niederau in de Zillertaler Alpen in Oostenrijk. Van dat schattige dorpje is helemaal niets terug te zien want de ruige natuur die zich tegen ons aftekende, kreeg de overhand. Onze ruige modellen en natuurgeweld passen volledig bij de merk pay-off “Intense by nature” wat staat voor het dna van 8.6: rauw, intens & out-of-the- ordinairy. Intens is wat bovendien de smaak van het bier kenmerkt. Deze te gekken beelden hebben we allemaal gedocumenteerd in de 8.6 apparel guide.

8.6 Lancering nieuw design

Dan denk je dat je er bent, maar deze roller coaster gaat gewoon door! De bestaande brand identity verscheen niet alleen in een nieuw jasje met een nieuw logo en nieuwe bierblikken. Vanaf maart kwam de eerste 8.6 ook op fles. Tijdens het kick-off event in de bierbrouwerij in Lieshout is dit allemaal onthuld en ondersteund met onze twee eigen filmproducties. VUUR! GILLENDE GITAREN! SUSPENS! En dan…  BAM! Wat een moment geleden nog een 2D plaatje was heeft plaats gemaakt voor een gigantische 3D geanimeerde 8.6 wolvenkop die flink van zich afbijt, huilt en gromt.

De fles onthulling werd begeleid door onze video clip “Unleash the beast” waarin de wolf letterlijk voor het eerst wordt losgelaten en onthuld op de muziek track van “Wolfpack & Tony Junior.”

Door COVID-19 nam de vraag naar 8.6 in onder andere Frankrijk, Spanje en Italië gigantisch toe. Hierdoor ontstond de vraag om met online video’s awareness en een koopimpuls voor het nieuwe assortiment bij de consument te creëren. Elke smaak met unieke eigenschappen moest worden uitgelicht en met acht smaken is er nog flink wat werk aan de winkel!