Duurzaam by design

Alterego marketing bestaat ruim 20 jaar. Al die tijd hebben we de ambities van onze opdrachtgevers vertaald naar sterke strategieën, verleidelijke verpakkingen en klinkende campagnes. Overtuigend werk op basis van gedegen consumenteninzichten en verleidingstechnieken. Uitgewerkt in advertenties, commercials, corporate movies, websites en instore acties met alle toeters, bellen, ballonnen, giveaways en de rest. Het kon niet op.

De ontwikkelingen op het gebied van het milieu en het klimaat zetten ons en onze klanten inmiddels steeds meer aan het denken. De vraag is welke bijdrage wij kunnen leveren, ­of – als het om plastics, verpakkingen en giveaways gaat – wat we juist moeten laten. Dat vraagt om een nieuw soort creativiteit. En die uitdaging gaan we graag aan.

Verantwoordelijk verleiden

We hebben een persoonlijke reis gemaakt, veel gelezen en met bijzondere mensen gesproken. We zijn tot de conclusie gekomen dat ons streven naar esthetiek zo min mogelijk ten koste mag gaan van onze bijzondere planeet.

Daarom leggen we ons de laatste jaren steeds meer toe op duurzaamheid by design. We zoeken balans. Tussen verleiding en verantwoordelijkheid. Tussen economie en ecologie. Tussen design en duurzaamheid. Want het verpakken van producten zal altijd nodig blijven en ook in een duurzame wereld willen merken zich onderscheiden. We doen het anders waar het kan.

Het verschil maken

We kunnen in ons eentje de wereld niet veranderen. We kunnen wel onze verantwoordelijkheid nemen waar we kansen zien om het verschil te maken. Daarom werken we samen met Better Future Factory, verpakkingsontwerpers die met minder materiaal of circulaire alternatieven hetzelfde effect weten te bereiken. Daarom kiezen we voor drukkers die vooroplopen in het gebruik van biologisch afbreekbare inkt en coatings. Zodat we én impact maken met onze designs én onze verantwoordelijkheid nemen. In het belang van onze klanten en hun klanten. Maar ook in dat van onszelf, de planeet en al haar kinderen.

Wil jij binnen een uur weten of jouw verpakking futureproof is? Samen met Better Future Factory, een sustainable engineering studio, bieden wij een duurzaamheidscheck aan voor merken en hun verpakking.

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende brainstorm voor jouw verpakking