De eerste werkweek van Isabel

Twee weken geleden begon ik aan mijn nieuwe baan. Ik begon als Jr. projectmanager bij Alterego, mijn eerste vaste baan ooit.

Na het behalen van mijn havodiploma in 2018 begon ik aan de opleiding Commerciële Economie: Creative Marketing & Sales. Nu, 4 jaar later met mijn Hbo-diploma op zak mag ik beginnen aan het ‘echte’ werkleven.

Hiervoor deed ik een sollicitatie bij Alterego. Het leek me leuk om een functie uit te oefenen binnen een marketingbedrijf en zo mijn eerste werkervaring op te doen. Na wat research te doen naar het bedrijf vond ik Alterego goed bij me passen; het is een jong, creatief team wat zich ook bezighoudt met duurzaamheid. Na een aantal gesprekken werd ik aangenomen en kreeg ik een leuke kennismaking. Er was toevallig die avond een borrel voor het hele pand georganiseerd. Dit vond ik eigenlijk de perfecte manier om van iedereen een eerste indruk te krijgen.
Vervolgens was het dan zover; mijn eerste echte werkdag. Het viel best mee hoe gespannen ik was, Alterego wist van voorafgaande ontmoetingen wat ze konden verwachten. Ik was vooral heel benieuwd naar een nieuwe, leerzame ervaring.
Vrijwel gelijk werd ik in het diepe gegooid. We gingen twee volle dagen brainstormen over…; Alterego. Positioneringen worden normaliter altijd voor andere bedrijven ontwikkeld. Dit keer wilde we dat voor onszelf goed op een rijtje zetten en eens duidelijk implementeren. Gelijk een goede manier voor mij om het bedrijf te leren kennen. Ik zeg ‘we’ omdat ik me vrijwel direct zo voelde binnen het team. Ik werd betrokken in de brainstorm en leerde het team beter kennen.

Na mijn eerste verrassende twee dagen vol nieuwe indrukken begon het echte werk. Ik word ingewerkt met allemaal nieuwe systemen en allemaal werkwijze waar ik nog nooit mee heb gewerkt. Logisch natuurlijk want ik heb tot nu toe alleen maar bijbanen gehad. Soms voel ik me nog een beetje klein daardoor. Ik wil altijd snel dingen kunnen en ben nu nog veel aan het zoeken, wat iedereen gelukkig begrijpt.
Er komt een hoop op me af en leer in een korte tijd heel veel. Ik heb het tot nu toe erg naar m’n zin, kijk uit naar de toekomst en kan niet wachten om leuke projecten af te ronden.

Geschreven door Isabel Kester

Contact