Doelgroep start-up en scale-ups

3 stappen om de branding van jouw scale up te professionaliseren

Als je een bedrijf hebt opgezet of helpen opzetten, dan weet je dat de eerste stappen niet vanzelf gaan. Er is veel overtuigingskracht nodig om steeds weer die investeerder of nieuwe klant te overtuigen van waarom jouw product of dienst beter is dan degene die ze nu al inkopen.

Wanneer je onderneming zich binnen de start-up fase bevindt, ben je vooral met een klein team gefocust om het bestaansrecht van de organisatie een stabiele basis te geven. Dit wordt doorgaans bewerkstelligd met weinig budget voor marketing communicatie en is voornamelijk sales gedreven.

Maar wat als je die droom investeerder of klant gevonden hebt waardoor je de stap kan zetten naar een volgende fase en je kan werken aan een succesvolle scale up organisatie? Je blijft natuurlijk niet stilzitten en pakt meteen door!

Hieronder ons advies en hoe wij de branding van je beginnende onderneming naar een serieuzer niveau te brengen.

Stap 1: Positioneer je merk

In de start up fase heb je veel geleerd wat het succes van jouw bedrijf voor andere kan betekenen. Ook heb je een goed beeld van de markt gekregen. Ons advies is om deze kennis te manifesteren door middel van pakkende branding en deze het woord te laten doen in de beoogde markt. Om tot dit punt te komen is een doordachte formulering van de positionering van je dienst of product nodig.

Stap 2: Bepaal de communicatiedoelstellingen

Bij een nieuwe fase horen nieuwe doelstellingen. De focus van de bedrijfsvoering wordt breder en kan op sommige doelgroepen geïntensiveerd worden. Als de positionering van het merk uitgekristalliseerd is, is helder welke verschillende doelgroepen er zijn te onderscheiden en wat de beweegredenen zijn om voor jouw product of dienst te kiezen.

In deze stap wordt duidelijk op welke kanalen je in gaat zetten. Bijvoorbeeld de website professionaliseren en als conversietool inzetten, de lead generatie via socials aanzwengelen of PR experts om hulp vragen hoe de volle breedte van het publiek te enthousiasmeren.

Stap 3: Creatie van de uitingen

Zodra bovenstaande strategische stappen met ons zijn doorlopen kan de creatieve slagkracht van de studio de middelen en uitwerkingen leveren die nodig zijn. Van complete websites met geïntegreerde conversietools tot een campagne op LinkedIn met videoproductie om de B2B doelgroepen aan te trekken.

Als partner van jouw organisatie gaan we graag met je in gesprek hoe we je kunnen helpen deze stappen te doorlopen.

Ga bijvoorbeeld vrijblijvend met ons in gesprek middels een branding brainstormsessie.

Contact