World Chocolate day

World Chocolateday | 7 july

Chocolate is the answer, no matter what the question is!


Wie is er niet gek op chocolade? Wij hebben vier lekkere chocolademomenten op een rij gezet voor deze heerlijke dag.

 Hot Indo Chocolatemilk

Een wereldse combinatie voor bij het koude weer. Warme chocolademelk met Sayah Spekkoeklikeur! Deze heerlijke herfst/winter drank maak je eenvoudig zelf.
Benodigdheden
– Chocolademelk (volle melk)
– SAYAH Spekkoeklikeur
– Slagroom (optioneel)
– Blokjes spekkoek

Bereiding
Schenk chocomelk in een mok en verwarm deze in de magnetron. Voeg daarna een flinke scheut Sayah toe aan de warme drank. Even roeren en daarna de blokjes spekkoek toevoegen.

BRON: www.sayah.nl

 

Braziliaanse Brigadeiros

Ingrediënten
– 1 el boter
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 3 el cacao
– Hagelslag

Bereiding
Doe in een steelpan de boter en laat deze smelten maar niet bruin worden. Voeg de inhouden van een blikje gecondenseerde melk toe. Roer hier de 3 el cacao doorheen en breng het geheel aan de kook. Laat dit cacaomengel net zolang inkoken totdat het begint in te dikken. Zodra je een ‘streep’ over de bodem van de pan kunt trekken is cacaomengsel voldoende gekookt. Doe het cacaomengsel in een schaal en laat afkoelen. Pas op, want het is zeer heet! Zodra je brigadeiros mengsel op kamertemperatuur
is kun je er balletjes van draaien. Vet je handen in met een beetje boter, dat werkt het gemakkelijkst. Rol elk bolletje door de hagelslag en leg op een schaal. Laat ze verder opstijven in de koelkast en haal ze vlak voor serveren uit de koelkast.

BRON: www.patesserie.com

 

Avocado Chocolade mousse


– 2 avocado’s
– 200 gram pure chocolade 85%
– 400 ml kokosmelk
– 2 el honing (of andere zoetstof)
– 1tl zeezout

Bereiding
Breek de chocolade in stukken en smelt deze au bain marie. Maak ondertussen de avocado’s schoon. Pak een keukenmachine en voeg daar de avocado’s aan toe. Voeg de gesmolten chocolade, kokosmelk, zoetstof en zeezout aan toe. Mix samen. Schraap halverwege de zijkanten schoon en maal door tot je een fijne mousse hebt. Serveer direct of laat opstijven in de koelkast voor een stevigere mousse.

BRON: www.projectbalance.nl

 

Brinky
Geen woorden voor nodig toch? Van zichzelf al heel lekker!

 

Geniet van al het lekkers dat chocolade te bieden heeft op deze mooie dag!