Sayah Spekkoek likeur

Sayah: een persoonlijk schilderij

Ontdek het verhaal achter de NL Packaging Awards genomineerde spekkoeklikeur in Verpakken Magazine.
Yuri Pieplenbosch van Alterego Marketing vertelt in Verpakken magazine alles over het flesontwerp van Sayah Spekkoeklikeur: een persoonlijk familieverhaal dat begon toen zijn broer Marc het recept van oma’s drankje in handen kreeg…

Lees hier het hele artikel

Sayah in Verpakken Magazine

Sayah genomineerd voor Packaging Awards

Met het verpakkingsontwerp voor SAYAH Spekkoeklikeur is Alterego genomineerd voor de NL Packaging Awards 2018 in de categorie alcoholische drankverpakkingen. De fles heeft een luxe uitstraling met diverse Indonesische stijlelementen, zoals de wajangpop en de batik-print. Het jaartal 1796 verwijst naar de stamvader van de familie Pieplenbosch en de pay-off ‘Dutch delight with an Indonesian twist’ verwijst naar de unieke historische band tussen de twee landen.

Een bijzonder detail is de spekkoek die verborgen is in het patroon op het achterlabel. Je ziet het alleen als je door een ruitje op het etiket aan de voorkant de fles kijkt.

Bekijk de nominatie
SAYAH packaging awards

 

The Making Of…

Ter voorbereiding op het artikel naar aanleiding van de nominatie werden de broers vereeuwigd tijdens een fotoshoot op kantoor.

Comments are closed