sherry wines markthal

Alterego inspireert wijnbranche met Sherry in de Markthal Rotterdam

Op maandagmiddag 23 mei presenteerde Alterego in de Rotterdamse Markthal ‘De Wereld van Smaak’ de Nederlandse Sherry campagne aan importeurs, retailers, restaurateurs sommeliers en opleiders.

De vakhandel werd offline geïnformeerd over de online campagne en het interactieve platform sherry.wine/nl. Speciaal voor deze gelegenheid was ‘mister Sherry himself’ – César Saldaña – naar Nederland gekomen. De directeur van de Consejo Regulador van de DO Jerez-Xérès-Sherry y Manzanilla de Sanlucar de Barrameda in Jerez verzorgde een exclusieve proeverij van bijzondere sherrywijnen. Dennis Koole, Chef bij de Wereld van Smaak, verzorgde een aantal inspirerende Shapas, de perfect serve van Sherry met een hapje op het glas. Met deze presentatie zal Nederland weer aan de Sherry gaan in het voetspoor van andere populaire dranken zoals gin en jenever.

Revival

‘Sherry heeft alles in zich om de Nederlandse consument te verleiden: het heeft historie, wordt ambachtelijk gemaakt, is koel te drinken en heeft een aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding’

aldus Yuri Pieplenbosch van marketingbureau Alterego. Daarnaast is de drank heel veelzijdig, er is eigenlijk voor ieders smaak een Sherry. De mogelijkheden voor mixen, cocktails en food pairing zijn eindeloos. Het product heeft wel wat uitleg nodig en daarom wordt continu gewerkt aan instrumenten die de branche kunnen helpen de revival van Sherry een extra impuls te geven.

Platform

Zo ontwikkelde Alterego, in opdracht van de ‘Consejo Regulador’, het interactieve platform sherry.wine/nl waar informatie, educatie en inspiratie samenkomen. Het platform is niet alleen voor de professional maar ook voor consumenten, docenten en horeca in de breedste zin, kortom voor iedere ‘sherrylover’. Met name in de aanloop naar de International Sherry Week van 7 tot 13 november zal de site weer druk bezocht worden. Een mini-site binnen sherry.wine vormt dan een interessant extra podium waar de branche actief op kan inhaken met acties, proeverijen, cocktails en wijn-spijs combinaties. Afgelopen jaar viel de internationale editie in de prijzen bij de Wine Marketing Awards van Drinks International en werd uitgeroepen tot de beste sociale en digitale campagne.

Bekijk de campagne presentatie

Boost je sales met oorspronkelijke kwaliteit en doe mee met de Sherry Revolution! Download de folder, de activiteitenkalender 2016 en de presentatie en ontdek hoe je aan kunt sluiten bij de generieke Sherry Wines campagne om je bereik te vergroten. Voor meer informatie: www.sherry.wine/nl